onsdag 3. februar 2016

Hordaland fylkeskommune først ute med e-læringskurs for prøvenemndsmedlemmer!


Ved hvert kommunevalg utnevnes det nye prøvenemndsmedlemmer. De nye medlemmene, som utnevnes for en 4 års periode, er ansvarlige for å gjennomføre og vurdere fag-/svenne-/kompetanseprøver innen en rekke ulike fag, som for eksempel elektro, kokk, frisør og salg. Men, hvordan sikre at alle nye prøvenemndsmedlemmer får nødvendig grunnopplæring, til riktig tid, og med et kvalitetssikret og enhetlig innhold?
Hordaland fylkeskommune var tidlig ute med kompetansesikring av sine prøvenemndsmedlemmer. Allerede i 2014 utviklet de i samarbeid med Didac et e-læringskurs for sine prøvenemnder. Kurset skal sikre kvaliteten i opplæringen, ved at alle deltakere får samme informasjon, gitt på samme måte. I kurset går deltakerne gjennom prosessen for en fag-/svenne-/kompetanseprøve. Blant annet lærer prøvenemndsmedlemmene følgende:
·         Hvordan forberede en prøve?
·         Hvordan gjennomføre en prøve?
·         Hvilke hensyn må tas?
·         Hvilke rettigheter har kandidaten?
·         Hvordan vurdere en prøve?
Flere fylkeskommuner ser verdien av dette kurset, og Didac har nå tilpasset kursdesignet til 4 andre fylkeskommuner/storkommuner. Vi ønsker nye og gamle prøvenemnder lykke til med gjennomføring av opplæringen, og ikke minst arbeidet med fag-/svenne- og kompetanseprøvene!